Kort om zoneterapi

Zoneterapi, også kaldet refleksologi, bygger på en samlet kropslig forståelse, hvor bestemte zoner på foden er forbundet med bestemte zoner i kroppen blandt andet de forskellige organer. Ved zoneterapeutisk behandling kan man løsne op for blokader og derved frigive energi ved at påvirke de respektive zoner på foden. På den måde, kan man hjælpe kroppen til opnå sin naturlige balance igen. Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsform, der arbejder med at fjerne uønskedeblokeringer og skabe naturlig cirkulation og balance i kroppen.

Hvad er zoneterapi godt for?

Zoneterapi kan afhjælpe både akutte og kroniske sygdomme. Zoneterapi kan også virke forbyggende og styrke helbredet og kroppen. Zoneterapi kan med fordel indgå som en del af andre behandlingsforløb.

Zoneterapi har positiv effekt på eksempelvis børn med kolik og fordøjelsesproblemer. Zoneterapi kan også have en lindrende virkning på stress, kredsløbssygdomme samt led- og muskelsmerter.

Andre sygdomme som allergi, astma og luftsvejslidelser kan også lindres ved at modtage zoneterapi, selv hormonelle lidelser som uregelmæssig menstruation og PMS kan opleve en positiv virkning fra zoneterapi.

Hvordan virker zoneterapi?

Den korte forklaring til dette spørgsmål er: zoneterapi virker ved at genoprette kroppens naturlige balance. Ubalance i kroppen kan for eksempel ses ved sygdomme eller træthed. Zoneterapi tager udgangspunkt i opfattelsen af kroppen som en helhed. I denne forbindelse er fødderne særligt relevante, i det der i fødderne sidder et ”kort” eller ”billede” af hele kroppen, som udtrykkes via reflekszoner. Ved trykkombinationer på bestemte reflekszoner, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion. Trykkombinationerne afhænger af, hvilke zoner, der er ømme.

Trykkombinationerne hjælper på denne måde til at forbedre og opretholde kroppens naturlige balance. Zoneterapien er samtidig med til at nedsætte spændinger og stimulere blodomløbet i kroppen.

Hvor mange zoneterapi behandlinger kræves der typisk?

Der findes ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Antallet af behandlinger afhænger af behov,problemets art, den enkelte kundes modtagelighed for behandling og så videre. Sammen finder vi et behandlingsforløb, som passer til netop dig.

Kan alle behandles med zoneterapi?

Som udgangspunkt kan alle behandles med zoneterapi. Behandlingen er mild, og der er ingen bivirkninger. 

Faktisk er behandlingen så mild, at selv små spædbørn kan få behandlinger medzoneterapi. Typisk varer behandlingerne dog i kortere tid for børn og babyer.

Hvis du har feber eller lignende sygdomme, vil vi anbefale ikke at blive behandlet med zoneterapi under sygdomsforløbet. Under febersygdom er kroppen i fuld gang med at få dig på højkant igen, og det er derfor bedst ikke at påvirke kroppen yderligere – for eksempel gennem en omgang zoneterapi.

Samtidig anbefaler Rødovre Zoneterapi, at du kontakter din praktiserende læge inden, du begynder et zoneterapi forløb, hvis du lider af hjerte-kar sygdomme.

Oplys i øvrigt altid terapeuten om relevante sygdomme eller fodsår – så er du sikker på at få den optimale behandling.

Kan zoneterapi kombineres med andre alternative behandlingsformer?

Ja da! Hos Rødovre Zoneterapi kan du få kombinationsbehandlinger med zoneterapi inkluderet. Vi vil ofte anbefale en kombinationsbehandling af for eksempel øreakupunktur og zoneterapi eller massage og zoneterapi. Så du kan derfor sagtens bruge flere former for alternativ behandling i et behandlingsforløb. 

Kontakt gerne Rødovre Zoneterapi for mere information om kombinationsbehandlinger.

Du finder vores kontaktoplysninger her

Få mere viden om zoneterapi:

Du kan læse mere om Zoneterapi hos sundhedsstyrelsens råd vedrørende alternativ behandling:

http://www.srab.dk/alternativ+behandling/zoneterapi

Du kan også læse zoneterapi hos sammenslutningen af alternative behandlere:

http://alternativ-behandling.dk/pages/behandlingsformer-l-a.php

Du kan også læse om Rødovre Zoneterapis behandlinger