Her på siden vil du kunne finde svar på ofte stillede spørgsmål om massage, som for eksempel

hvad er massage godt for? Og om der er forskel på en wellness-massage og en fysiurgisk massage.

Hvad er en fysiurgisk massage?

En fysiurgisk massage er en massageform, hvor massøren arbejder dybt ned i væv og muskulatur.

Dette er modsat en typisk wellness-massage, som er en mere overfladisk massage. Ved en fysiurgisk massage bliver muskulaturen godt og grundigt gennemarbejdet, hvilket er særdeles relevant ved for eksempel sportsskader.

Hvornår bør man få fysiurgisk massage?

En fysiurgisk massage er en relevant behandlingsform i mange tilfælde. Det kan for eksempel være ved sportsskader, for selvforkælelsens skyld eller fordi du oplever muskelømhed eller anspændthed.

Hvad er fysiurgisk massage godt for?

En fysiurgisk massage løser først om fremmest op for diverse spændinger i kroppen. Massagen kan for eksempel hjælpe dig med at løsne op for spændinger i ryg og nakke eller hjælpe mod spændingshovedpine. Herudover kan en fysiurgisk massage modvirke stress, sænke blodtrykket og lindre smerter.

Ved sportsskader kan fysiurgisk massage hjælpe dig til hurtigere at komme dig over en skade.

Samtidig kan massagen også være et nyttig redskab inden en større sportsbegivenhed, så kroppe er helt klar til at være aktiv.

Ved en mere velværd orienteret massage kan en fysiurgisk massage skabe harmoni og ro i krop og sjæl. Kort sagt kan en fysiurgisk massage være en skøn selvforkælelse.

Hvordan virker fysiurgisk massage?

Den fysiurgiske massage arbejder dybt ned i kroppens muskulatur og væv, hvor massagen hjælper til at løsne op for spændinger i hele kroppen. Massagen kan være med til at øge blodcirkulationen, da den øger iltoptagelsen i kroppen. Massagen hjælper samtidig til at frigive ophobede affaldsstoffer, og det kan hjælpe til en bedre balance i kroppen.

Hvor mange behandlinger med fysiurgisk massage kræves der typisk?

Svaret på spørgsmålet om, hvor mange behandlinger med fysiurgisk massage, det kræves er meget individuelt. Det afhænger både af, om du vælger en massage for velbehag, sportsskader eller muskelømhed og om problemets art og dybde. Hvis du ønsker en massage, fordi du gerne vil have det godt med dig selv, kan én behandling selvfølgelig være nok.
Hvis du derimod ønsker massage grundet forkerte eller ubehagelige sidestillinger eller dårlig kropsholdninger, er det en god ide at få massage flere gange. Det gælder særligt, hvis man ikke retter op på det, som var årsag til problemet.

Hos Rødovre Zoneterapi kan vi sammen med dig tage udgangspunkt i dine problemstillinger og tilrettelægge en behandling, som er optimal for dig og dit velbefindende.

Er massage ubehageligt?

Hos Rødovre Zoneterapi mener vi, at en massage skal være to ting: effektiv men behagelig. Så direkte ubehagelig er en fysiurgisk massage ikke. Vi lytter selvfølgelig til den enkelte klients smertegrænser og masserer, så det er rart for den enkelte.

Kan alle blive behandlet med massage?

Ja, alle kan blive behandlet med massage. Vi vil dog gerne vide, om du lider af specifikke sygdomme eller problemer inden behandlingen, så vi sammen kan planlægge det rette behandlingsforløb for dig.

Få mere at vide om fysiurgisk massage:

Klik på disse links for at finde mere information om fysiurgisk massage:

http://ddz.dk/erhvervsmassoer/

https://da.wikipedia.org/wiki/Fysiurgisk_massageterapeut

Eller læs mere om fysiurgisk massage som behandlingsform hos Rødovre Zoneterapi her.