Hos Rødovre Zoneterapi bliver hypnose, NLP og psykoterapi som oftest lavet som en kombinationsbehandling. Hvordan de tre terapiformer kombineres, kan du læse mere om her på siden.


Hypnose, NLP og psykoterapi som kombinationsbehandling

Hos Rødovre Zoneterapi har vi god erfaring med at kombinere hypnose, psykoterapi og NLP – i en samlet behandling.

Vores kunder fortæller, at de simpelthen føler, de får mere værdi, når de to behandlingstyper kombineres. Derfor har vi også valgt at forklare om hypnose, psykoterapi og NLP som en samlet løsning her på siden. Separate behandlinger med hypnose, psykoterapi eller NLP kan naturligvis godt lade sig gøre. Kontakt gerne Rødovre Zoneterapi for nærmere information om varighed, pris og anden information vedrørende hypnose, psykoterapi og NLP. Du finder vores kontaktoplysninger her.


Hvad er hypnose, psykoterapi og NLP?

Hypnose, psykoterapi og NLP er tre forskellige redskaber, som sammen giver dig den bedste og mest effektive terapi.

Hypnose er en gammel terapiform, som blandt andet blev brugt I Grækenland og Egypten for flere tusinde år siden. Den moderne terapiform, som vi kender hypnosen i dag, stammer fra 1870’renes Østrig, her startede den moderne hypnose hos lægen Anton Mesner.

I dag bruges hypnose til at forbedre personers psykiske og fysiske velvære. Hypnosebehandlingen foregår altid i en trancetilstand, da det ubevidste sind ellers ikke kan bearbejdes.

Trancetilstand kan måske umiddelbart lyde lidt skræmmende – måske giver det associationer til manglende selvkontrol  eller ubehag, men sådan skal en trancetilstand under hypnose slet ikke forstås. Trancetilstande forekommer faktisk flere gange om dagen i alle  menneskers dagligdag, for eksempel ved dagdrømmeri og når man ser fjernsyn. I trancetilstanden er vores ubevidste sind  åben for positive forslag  til at skabe de forandringer, vi ønsker os, man kan sige, at hypnose er den direkte vej til det ubevidste sind. Hypnose er på ingen måde farlig, det ”værste”, der kan ske, er at du falder i søvn, der er altså ingen fare for, at du ikke kan ”vågne” fra trancetilstanden. Man kan heller ikke under hypnose tvinge folk til at gøre noget, som de ikke selv vil. Hypnosen virker bedst, når du er helt afslappet, og tryg ved hypnoterapeuten, men i princippet kan alle  hypnotiseres– men KUN hvis de selv ønsker det.

Hypnose kan med fordel bruges på både børn og voksne. Til børn er hypnose og NLP blandt andet nyttigt mod ufrivillig  vandladning, generthed, neglebidning, manglende selvværd og lignende.

Hypnosen åbner op for det ubevidste sind og hjælper dig til at give slip på ting, minder og tanker, som du ikke har brug for mere. Du bliver ”lettere” – føler dig  befriet og kan derfor komme videre i dit liv – fuld af balance og harmoni.

NLP rummer terapeutiske værktøjer, som kan hjælpe dig igennem en psykisk forandring, eller det kan være en hjælp til at slippe dårlige vaner og negative handlingsmønstre, og rummer samtidig kommunikationen, som kan hjælpe dig i denne forandring.

Begrebet eller terapiformen NLP er forholdsvis ny. Metoden blev udviklet af to amerikanske forsker i 1972, efter de havde studeret særligt dygtige personer fra forskellige discipliner. Baggrunden for NLP er derfor en modellering eller en slags efterligning af dygtighed og reelle kompetencer.

Sproget er særligt vigtigt i NLP. Man lærer blandt andet at tænke over sin kommunikation og sine talemønstre overfor sig selv og andre, man bliver samtidig gjort opmærksom på de forudsætninger, der er hensigtsmæssige at forholde sig til i sin kommunikation med andre.

 NLP er særligt relevant i forbindelse med hypnose, som jo er en form for samtaleterapi, og det er netop en af grundene til, at en kombineret behandling med hypnose og NLP er så effektiv.

Psykoterapi er også en terapiform, hvor omdrejningspunktet er samtalen mellem klienten og terapeuten. Samtalen vil primært omhandle dig som klient og vi lytter og stiller skarpt på din model af verden. Du vil være i centrum, og det er derfor vigtigt at du føler dig anerkendt og forstået. I løbet at en behandling med psykoterapi vil vi sammen se på dine begrænsninger og overbevisninger. På  denne måde vil vi komme frem til en løsning, som passer til lige netop dig og dit liv. Rødovre Zoneterpi hjælper dig kort sagt i at få indsigt i dine egne tanke og handlingsmønstre via psykoterapien. Denne indsigt kan du herefter bruge til at ændre negative tanke og handlingsmønstre.

Det er yderste effektivt at kombiner psykoterapi med hypnose og NLP da dette er en meget mild og effektivt form for terapi. 

Sådan foregår en behandling med hypnose, psykoterapi og NLP

En behandling med hypnose, psykoterapi og NLP foregår stille og roligt. Vi starter med en opklarende samtale, som også er en slags forventningsafstemning. Vi taler om dit problem og dine målsætninger, og vi tager altid udgangspunkt i dit syn på verdenen. Herefter laver vi en ”prøvehypnose”, hvis du eventuelt føler dig  lidt utryg ved situationen, det er nemlig yderst vigtigt, at du er afslappet, tillidsfuld  og føler dig godt tilpas, når vi begynder på hypnosen. NLP og psykoterapien vil indgå som en naturlig del af samtalen før og under hypnosen, og du vil derfor ikke kunne skelne, hvor hypnosen starter og NLP og psykoterapi slutter og omvendt.

Selve hypnosen er en afslappet og rolig tilstand, som vil give behandleren adgang til klientens underbevidsthed – det er dog kun med accept fra klienten selv, og gøres aldrig uden, at klienten frivilligt har indvilliget i det.  Det er i denne sindstilstand, at vi finder løsningerne til klientens problemer, det er samtidig her, vi finder ud af, hvordan klienten kan nå sine målsætninger.

Hypnose/NLP/psykoterapi behandlinger varer oftest mellem 1 ½ -2 timer. Antallet af behandlinger varierer efter problemets art og størrelse. Hos Rødovre Zoneterapi anbefaler vi oftest mellem 1 og 5 behandlinger.

Hvad er hypnose, psykoterapi og NLP godt for?

Hypnose, psykoterapi og NLP er kombineret en effektiv behandling mod alle problemer, som påvirker eller har rod i din adfærd. Forenklet sagt, er hypnose, psykoterapi og NLP en metode, der hjælper dig til at ”tømme rygsækken” – hjælper dig til at gøre dit liv lettere og mere overskueligt. NLP og hypnose kan sammen hjælpe dig med at bryde dårlige vaner, bryde hæmmende adfærdsmønstre og hjælpe dig med at bearbejde dine problemer og dermed at komme videre med dit liv. Kort sagt – kan hypnose, psykoterapi og NLP hjælpe med alt, der har med det følelsesmæssige liv at gøre. Det kan for eksempel være:

 • Angst                                                          
 • Depression
 • Dårlige vaner (som for eksempel neglebidning, rygning)
 • Fobier
 • Selvværdsproblemer
 • Vægtproblemer (inklusiv spiseforstyrrelser)
 • Søvnproblemer
 • Smertelindring
 • Hos børn: vandladning, selvværd, frygt, generthed.

Fordele ved Hypnose og NLP

 • Hypnose og NLP kombineres ofte i en behandling da kunden hermed opnår størst udbytte af behandling.
 • Hypnose og NLP er et effektiv behandlingsredskab mod blandt andet: angst, depression, lavt selvværd, dårlige vaner samt vægtproblemer.
 • Efter en behandling vil du opleve en ro i krop og sjæl og senere glæde, harmoni og psykisk balance.

Kontakt os gerne for mere information om de enkelte problemstillinger, og om hvordan vi sammen kan hjælpe dig til balance i dit følelsesmæssige liv igennem hypnose, psykoterapi og NLP.Du finder vores kontaktinformation her.